Blogpostajánló – válogatás érdekes, hasznos blogok tanulságos bejegyzéseiből

Blogok, amelyekből blogbejegyzést ajánlok:

Komplex blog | Keresőoptimalizálás, SEO blog | Gerillamarketing blog
Gerilla Reblog | Blog Pécs | Kanapé blog | Online marketing mix | Gerilland blog

A régebbi blogbejegyzések ajánlója:

Friss SEO híreket, új gondolatokat a folyamatosan frissülő szakmai blogunkban talál:
» SEO, keresőoptimalizálás blog

Komplex blog

Én írom: Bognár László

» Hangos blog
A Hangos blog: Nero ritkán sercint egy mp3 hangfájlokat tartalmazó blogbejegyzés-csoport. Azoknak készült, akik szeretik, ha felolvasva kapják meg a történeteket.

» Blogvilág: Index.hu; Blog.hu
A blogoszféra fontos bástyája volt az Indexen lévő blogketrec. Ám mint kiderült, a címlapon is jelen lévő blogketrec tulajdonosa nem az Index szerkesztősége, hanem az Indamedia. Itt pedig tulajdonosváltás és ezzel együtt cenzúra következett be. Ezt mutatja be részletesen, diagramokat is bevetve a blogbejegyzés.

» Bútor hírek: Budapest, Szarvas

bútorboltok konyhaasztal kínálata
Bútorboltok kínálatából

Bútora mindenkinek van. (Most a mélyszegénység viskóit számítsuk le.) Budapesten az ABÚTOR Bútoráruház, Szarvason a Bokros Bútorház kanapé, ülőgarnitúra és más egyég bútorok választékára hívjuk föl a figyelmet. Hiszen ezek a bútorboltok kiváló minőséget kínálnak jó áron.

» Séta és SEO

Megsétáltatom keresőoptimalizáló gondjaimat – indítom a blogbejegyzést, amely gondok a megrendelő és a szolgáltató viszonyrendszerét taglalják. Korántsem mellékesen megjelenik a képben a keresőoptimalizálás protokollja is.

» Amikor a hirdetés beleszól a cikkbe

Na, az a valami, amikor valamely komor tartalmú cikket egy vidám hirdetés szakít meg az online hirdetések természetes velejárójaként. Az online marketingben szinte kivédhetetlen, hogy a hirdetések – amelyeknek igen nagy szeme van a bevételek sorában – beleszóljanak a tartalomba. Most ilyen esetekre mutatok példákat a komplex blogban.

» Molett modellt keres Pécsett a Lady Moletti

A mű-manökenek helyett a valódi, a mindennapi életből vett lányok-asszonyok veszik át a ruha bemutatókon, a televíziós képernyőkön a divatos holmikat. Ezután már a pécsi Lady Moletti esetében is így lesz, webáruházuk képernyőjén pécsi hölgyeken láthatjuk majd a molett divat termékeit.

» A Volkswagen botrány

Most aztán tényleg mondhatjuk, hogy a botrány megrázta az egész világot! A Volkswagen dízel botránya tényleg ilyen. Gondoljunk csak bele, a VW, mint Európa autóiparának óriása az európai piac majdnem negyedét uralja termékeivel. Az utak mondhatnánk hemzsegnek a Golfoktól, Skoda Octaviáktól, SuprB-ektől, SEAT-októl, Audiktól.
Bár a hamis szoftverrel elért hamis környezetvédelmi és teljesítmény adatok “csupán” a dízel járműveket érintették, de a VW benzines eladásai is csökkenni kezdtek. És akkor még a tőzsdei veszteségekről, visszahívásokról nem is beszéltünk…

» A Fodor Ibolya dráma

Ritka, hogy egy önkormányzati képviselő három hónap alatt országos hírnévre tegyen szert. Fodor Ibolya pécsi képviselőnek ez fényesen sikerült.
Azt is kevés önkormányzati képviselő mondhatja el magáról, hogy folyamatosan tüntet ellene egy város lakossága. Fodor Ibolyának, aki a Fidesz ajánlásával került a pécsi képviselő testületbe, ez is sikerült!

» Autókölcsönzés SEO szemüvegen át

Vajon hogyan keresnek rá az emberek egy-egy dologra, fogalomra, személyre az emberek az interneten? SEO szempontból ez korántsem mindegy.
A bejegyzés annak néz utána, vajon miképpen keresnek az emberek autókölcsönzőt? Autókölcsönzés, autóbérlés, autorent, rent a car – vagy mi a nyerő?

» Pécs: a városi tv lement kutyába

Kutya egy ügy ez a kutyaügy! Az önkormányzat láthatóan nem képes kikecmeregni a feladatból. Hozzá nem értés ezerrel, ez van most Pécsett.
Arrogancia, kivagyiság, magasan hordott hivatali orr – ez most a lakosság szolgálatának minőségi mutatósora. Vagyis kutyába vesznek…

» Kutyául működik Pécsett az ebrendelet

Na, ez a kérdőív vagy mifene, amit a pécsi önkormányzat küldött a város polgárainak, ez bármely történelmi időben mintapéldája lehet a hivatali hülyeségnek.
Se megszólítás, se aláírás, viszont fenyegetés büntetéssel, az viszont van benne.
Eb ura fakó!

» Kálmán – Geszti: milyen a blogger stílus

Taknyos kis írásnak is mondhatnánk ezt a bejegyzést, ha Geszti Péter ama kijelentését vesszük alapul, hogy nem harcol takonnyal.
De inkább legyen ez egy helyzetelemző írásként elkönyvelt darab, amely Geszti Kálmán Olgánál tett látogatását dokumentálja, meg az előzményeket…
Na és akkor nézzük, milyen is a blogger stílus.

» Horgászni jó

Vízek partján régen és most. Nagy a különbség! Szerzőnk huszonegyedik századi horgász szeretne lenni.

» Kócos bejegyzés

Micsoda sértés, ha az ember a mesterfodrász munkájáról azt mondja: kócos a lány! Ez a bejegyzés egy ilyen önkéntelen sértés története, amely a CLIPS Nemzetközi Fodrász Iskola művészeti vezetőjét, Palotai Olivért érte. Ráadásul a blog szerzője által.

» A piaci behatolás feltételeiről

Számos iparág jellemzője, hogy úgynevezett multik uralják a piacot és így a helyi, hazai vállalkozásoknak nagyon kell iparkodniok.
Nincs ez másképp az autóbérlés, az autókölcsönzés piacán sem – a terepet ezúttal Magyarországra, sőt koncentráltan Budapestre értve.
Avis, Hertz – nincs olyan sarka a világnak, ahol ne ismernék ezeket a cégeket.
De itt, Budapesten már a Koala Autorent is “labdába rúg”!

» Spicceseknek sofőrszolgálat

Számtalan oka lehet annak, ha az autós “inni kényszerül” vagy muszáj autóval mennie oda, ahol bulizni – és értelemszerűen és kikerülhetetlenül, sőt örömmel – inni fog.
Ilyenkor jól jön a Sofőröm Sofőrszolgálat, amely Budapesten hazaviszi az autóst a saját gépkocsiján.

» Orbán antikommunizmusa

Nincs kommunista-veszély Magyarországon! Se a belső, se a külső feltételek nem kedveznének egy kommunista hatalomátvételi kísérletnek, tehát Orbán antikommuniszmusa csupán a hatalom megtartását célzó taktikai elem?
Az igazi antikommunisták: Pinochet vagy a görög tábornokok nyilván mosolyognának Orbán Viktor mű-antikommunizmusán.

» Új lakatfal: dicsérni jöttem Caesart

A hatalom – legyen bármilyen kicsinyke hatalaom is, mondjuk egy kicsinyke ország kicsinyke önkormányzata akár – zsigerből mindenre rátenné a kezét, birtokolna bármit, amitől azt reméli, hogy hatalmát fogja erősíteni, híveket szerez vele önmagának.
Bármilyen meglepő, a pécsi lakatfal is ilyen természetű.
A bejegyzés nyomon követi azokat a fázisokat, ahogy az önkormányzat először még megvetően bámul a köznép mafla szórakozására, aztán brutálisan rátenné a kezét a népszokásra majd amikor ez visszatetszést kelt, akkor már “okosan”, finomodó módszerekkel habzsolja be a kezdeményezést… Caesar tehát dicséretet érdemel – felvilágosult abszolutizmusba hajló magatartásáért.

» Mai kereskedők és a dupla PR

A mai kereskedők semmivel sem ügyetlenebbek elődeiknél! Az más kérdés, hogy eszköztáruk teljesen megváltozott. A régi boltok még az offline világ boltjai voltak, ahol az ingyen parkolás, az interneten nyújtott kedvezmény, sőt a webáruház vagy az országos házhozsztállítás fogalmai ismeretlenek voltak.
A dupla PR egyébként a PageRank és Public Relations összetételekből adódik.
A bejegyzés számos példán át mutatja a példákat, Budapesttől Pécsig. Fénymánia Lámpabolt, SONY Center Pécs, Bútor Outlet webáruház, Molett Divat webáruház … és sorolhatnám tovább.

» Orvosi váró 4. A folyosó

Ha rövid a kórházad – told meg egy lépéssel. Vagyis nyomd ki a betegeket, a velük való konzultációt, sőt ha lehet, az ápolásukat is a folyosóra.
A beteg azt fogja tapasztalni, hogy az így megnövelt térben sem lesz több ideje az orvosoknak, s megrögzött szokásaikat sem vetkőzik le.
Azok persze, akik már Londonban rendelnek, azok már más rendszerhez szoknak.
És a fiatal orvosok és doktornők? Vajon legyűrik-e a megcsontosodott, betegpártinak nem mondható szokásokat? Például a falon aláírást? És a folyosót!?

» Keresőoptimalizálás apróra hangolva

A keresőoptimalizálás egyfelől össznépi hozzáértésként értelmezendő, akár csak a foci, másfelől viszont unortodox keresőoptimalizálási megoldásokra sarkall egyeseket! A legújabb ötlet szerint nincs is más teendő, mint a kéretlen e-mailben ajánlkozónak elküldeni az apróhirdetésünket, linkkel persze, amelyet aztán a kedves megbízott több száz, apróhirdetést ingyen közzétevő portálhoz juttat el.
Egyetlen kalajmajka azért adódik: sajna az unortodog keresőoptimalizálás felrúg mindenféle Google szabályt, s így ezt a módszert aligha ajánlhatom.
Azt mondtam egyetlen kalamajka? Hát több is akad, de akit ez részletesebben is érdekel, az látogasson el a Keresőoptimalizálás apróra hangolva bejegyzéshez!

» Mehet a kukába a NOKIA headset

Pazarlásra kényszerítenek, amikor jól működő eszközöket cseréltetnek le egy vacak, nem szabványos vagy nem csereszabatos alkatrész pótolhatatlanságával. Így jártam most a NOKIA HS-21W headsettel, mert már csak nuku akku vásárolható hozzá, vagyis semmilyen. És emiatt mehet a kukába a jól bevált szerkezet. És helyette természetesen ugyanolyan funkciójú sincs.
Persze ezzel a gyártói magatartással máris létrejön a repedés a márkahűség falán! Hogy a fene vinné el!

SEO blog

» A hőszivattyú kínálata és a bevásárlókocsi

A joggal “zöldnek” nevezhető bejegyzésben egy patakba dobott bevásárlókocsitól eljutunk a hőszivattyús rendszerek fogalmáig, kínálatáig. Hosszú út, de ne sajnáljuk az energiát, mert energiáról esik benne szó.

» A keresőoptimalizálás számai avagy 1-ről 2-re

A hét törpés számok; Keresőoptimalizáló eszköz és a divat; A 90+9+1-es szabály; A 80-20 szabály avagy Pareto elv; Hány és milyen csillagod van a Google Cégem fiókodon?; 5-1-1-es észrevétel – ezek a fejezetcímek, amelyek jól körülhatárolják a Keresőoptimalizálás blog bejegyzésének tartalmát.

» Keresőoptimalizálás vagy SEO

Örökös harc dúl a keresőoptimalizálás és a SEO kulcsszó között? Alighanem igen. E küzdelem tartalmáról, állásáról szól a bejegyzés a szakmai blogban.

» Fogorvosi SEO

Specializálódás zajlik a keresőoptimalizálás, vagyis a SEO iparágában. A fogorvoslás különálló ismérvekkel is bír, és ezeket figyelembe kell venni, amikor segítséget kívánunk nyújtani az online marketing munkához a fogorvosi praxis menedzserek számára, hogy előrébb jussanak a keresőkben.

» A koronavírus átrendezte a piacot

A koronavírus járvány alaposan átrendezi az életünket és a gazdaságot is. Cégek sora megy tönkre vagy fúj visszavonulót. Egyes iparágak és vállalkozásaik az online marketing munkát is befejezik. A seo blog példákat mutat föl az átrendeződésből és az azokhoz kapcsolódó online – benne SEO-t elősegítő – megoldásokból.

»  A szomszéd autója mindig zöldebb

A bejegyzés a Koala Autorent nevű cég gondolatmenetét követi: milyen előnyökkel jár a zöld, vagyis az elektromos autózás, autóbérlés. Például ezt a gondolatot idézi az autóbérlés neves cégétől:


Autóbérlés okosan: tankolj ingyen, parkolj ingyen!
Zöld rendszámos plug-in hibrid autóinkat az ország egyre több pontján töltheted ingyen, és már 35 magyar városban ingyen parkolhatsz velük.

» SEO: megjött Piszkos Fred a kapitány

A Google mindig tud meglepetést okozni az algoritmus váltásaival, mint ahogy most a Fred nevű módosításával is. Azok a honlapok, amelyek megsértették a Google webmestereknek meghirdetett alapelveit, most a keresőtáblán erősen visszaestek. Ám a “jók” elnyerték méltó jutalmukat, a visszasorolás áldozatainak helyére léphettek. A részletek a keresőoptimalizálás szakmai blogjában megtalálhatóak.

» SEO dilemmák Chicago honlapjairól

Tapaszteletszerzés Chicagóból, pontosabban a “Szelek városának” SEO ügynökségi honlapjairól. A keresőoptimalizáló szakember óhatatlanul keresi az amerikai és a magyar online marketing szakmai blogok különbségeit és hasonlóságait. És rávilágít az “egyetemes SEO” dillemmáira.

Az online marketing mix táblája

» Keresőoptimalizálás történelem

Akár sok, akár kevés 10 év, az Első Magyar Keresőoptimalizáló (SEO) Verseny ekkor történt – és pontosan 2006 december 31-én 24,00-kor, fél év komoly versengés után fejeződött be. Ezt a versenyt ugyan a Bognár Stúdió nyerte, de mégsem ezt a tényt állítom a bejegyzésben középpontba, hanem a verseny hatását elemzem inkább a magyar online marketing, közelebbről a keresőmarketing fejlődésének elősegítésében.

» Fojtik-Veres: A nagy túlélő. Időutazás a marketingben

A pécsi könyvbemutatót a Műveljük a marketinget címmel látták el, de ott nem kellett felkiáltanunk, hogy mit műveltek fiúk (és lányok), mert amit műveltek, azt az Akadémiai Kiadó védőszárnyai alatt tették – kiművelt emberfők sokaságának kedvéért.
Kedvünk persze csak-csak volna, de vajon lesz-e hozzá fizetőképes kereslet?!
De a lehető legkomolyabbra fogva: a könyv, amelynek részben írói, másfelől pedig szerkesztői az Elnyújtott élvezet c. korábbi marketing mű szerzői – jelentős munkát tettek az asztalra.
A Nagy túlélő. Időutazás a marketingben azt adja, amit ígér – időutazást a marketing tengerén. Ám a blog bejegyzésben nem a könyv recenzióját “készítettem el”, hanem a könyv által csiholt gondolatokról és tapasztalataimról számolok be.
Így aztán természetesen túlsúlyra jut a SEO, az új marketing, az online, a digitális és egyben totális sőt brutális :-) marketing.

Gerillamarketing blog

A gerillamarketing blog emblémája

» Bútortörténelem: a trónszéktől a modern ülőgarnitúráig

A bejegyzés végig visz minket az ősember ülőalkalmatosságától a fáraók majd a királyok trónszékén át a modern ülőgarnitúrákig. Középpontban a modern kanapé és kanapéágy.

» Életet visznek az egyetemekre

Vajon a magyar egyetemeken van-e a valódi terhe a juhász képzésnek? Ilyesmire valók-e az egyetemek avagy csupán a szűkös anyagiak miatt “züllik az egyetemi oktatás” mélyen a valódi feladatai alá?!
A bejegyzés helyt kapott az Index címoldalán is – ezért ilyen magas a látogatók-vitatkozók, a hozzászólások száma.

» Vegytiszta negatív kampány

Ismét Pratkanis és Aronson a hivatkozási alap, amikor egy negatív kampányt megtestesítő “objektum” bemutatása történik meg. Az objektum egy Sellyén terjesztett választási szórólap, amelyen igen vad állítások jelentek meg a szociáldemokrata képviselőjelöltről. Akit a blog bejegyzés írója történetesen ismer. És másképpen ismeri, mint ahogy meg akarnák őt ismertetni vele és a választókkal a 2014-es parlamenti választások alkalmával.

» Sallert a kopaszra!

A bejegyzés zászlók pécsi történetében mutatja meg a hatalom kétarcúságát. Egyfelől a szigort, másfelől a trehányságot. A kettős mércét, a ön- és közbecsapást! Zászlók, amelyeket cibál a szél. A kormánymegbízottnak a Facebookon hívjuk fel a figyelmét hivatala piszkára. A hivatalnok intézkedik. A zászlókkal Pécsett már minden rendben van. Minden rendben van?

» Mit veszít az ország a bloggerek elhallgattatásával?

Jön! Vajon veszélyes-e a blogger társadalomra? Íme, itt az új médiatörvény! Egyfelől azt állítják: gumitörvény, amely az öncenzúra révén tulajdonképpen a hatalom szájkosara lesz. Másfelől azt harsogják: az élét már elvette az uniós közbelépés, most már szelíd törvény ez, amelynek betartását nem is a hivatal, hanem szakmai társszervek végzik majd.
Vajon lesz-e valami a beígért blog harakiriből?
Azóta tudjuk: az ellentmondásosság továbbra is jellemzi a törvény alkalmazásának gyakorlatát. Erre a példát már az első napokban megmutatta a Népszava elleni vizsgálat beindítása! (Egy cikkhez írt komment volt a casus belli.) Az iszonyú mennyiségű hozzászólás jól mutatja: az Index törzsközönségét érdekli a Gerillamarketing blog!

» A demokrácia bekaphatja

Jevgenyij Morozov nyomán a magyar cybertérben: a hatalom már éretten dolgozik! És az egyik harci eszköze: Deutsch Tomi.

Gerilla Reblog

» Anyaggyűjtés két budapesti duguláselhárítás közt

A duguláselhárítás örök és kimeríthetetlen témánk. Nem véletlen ez, hiszen az a problémásnak mondható terület már az ókorban is jelentőséggel bírt.
Ám az ókorban szivárgáskereső még nem volt kapható, napjainkban viszont igen. Hogy ez mire jó? -Erre ad feleletet a bejegyzés.

» Daikin hőszivattyú: a SCOP Épületgépészet kedvence

A cím elmondja a lényeget, miszerint a Daikin hőszivattyú jó – csak a miértre nem ad választ. De ez természetes, hiszen ha a cím mindent feltárhatna, akkor elegendő volna címeket írni bejegyzések helyett.
De van bejegyzés is, amelyből megtudhatjuk, hogy a SCOP Épületgépészet miért is ajánlja a potenciális ügyfeleinek pont ezt a márkát.

» A kanapé fogalma és más bútoros érdekességek

Találós kérdéssel nyit a bejegyzés: mi a különbség egy fotel és egy kanapé között. Aztán meg is kapjuk a választ és egy kanapéval foglalkozó információs oldal, mondhatnánk kanapé kisokos linkjét – és ezáltal a több tudást is kanapé ügyekben.

» Betanított munkások: igény van rájuk

A magyar munkaerőpiac szomjazza a fizikai munkások, így a betanított munkások jelenlétét, munkáját. A munkaerő felszívásához ma már nem ritkán külföldi munkaerő behívására, alkalmazására van szükség.
A blogbejegyzés erről a témáról ad képet, közelebbről a vietnámi munkaerő, a vietnámi betanított munkások toborzásáról, kiválasztásáról.

» Még a WC-pumpát is lehet rosszul használni?

A duguláselhárítás egy nagyon fontos munka minden lakóhelyi – falusi, városi, pláne nagyvárosi – közösség számára. A WC-k különösen “jó” kiindulópontjai lehetnek járványoknak, fertőzések továbbadásának.
A Világi Duguláselhárítás blogja ezúttal erről a témáról ad ismeretterjesztő cálú információkat.

» Visszatérés a piacra

A koronavírus alaposan átrendezte a piacot, annak struktúráját és szereplőit egyaránt. 2020 május 18-án, a pandémia első hullámának végén újra indult az élet

» Optimalizált sokk
A koronavírus a weben is csúnya dolgokat művelt. Sok cég, vállalkozás, vállalkozó beszüntette az online tevékenységet, benne az online marketing munkát, a SEO-t, vagyis a keresőoptimalizálást.

Pécs blog

» Frissült az ingyenes SEO ismeretterjesztő honlap

A bejegyzés a keresőoptimalizálás alapjait ismerteti nagy vonalakban. a bejegyzésben egy beszédes kép is helyet kap. Persze ez a tábla csak ízelítő a keresőmarketing világából. A részleteket a blogban találja.

» Biztonsági marketing

A https-re térnek át sorban a honlapok, hiszen ez a honlap üzemeltetője és a látogató biztonságos kapcsolattartásának eszköze. De a blogbejegyzésben utat találunk a marketing múzeum irányába is.

» Figaro suli

A “blog Pécs” olykor kitekint a nagyvilágra és külön sorozatban mutat be érdekes budapesti honlapokat is.
Ennek a sorozatnak a darabja a Clips Nemzetközi Fodrász Iskola honlapját bemutató bejegyzés is.
A bejegyzés írója könnyed, “fiatalos stílusban” mutatja be a figaro-palánták világát :-)

» Pécsi webáruházak

A Pécsi honlapok sorozat különleges darabja ez: hiszen lámpással kell keresnünk azokat az okokat, amelyek egy webáruház jelzőjeként “megtűrnek” egy településnevet. A webáruházak sajátossága éppen az, hogy határokat nem ismerő módon bárhol behozhatók és nem köthetők egy-egy helyiséghez. Vagy mégis? Olykor igen! Hogy mikor van olykor, azt megtudhatjuk a bejegyzésből, amely a SONY Center, a Klubmedia Samsung, a Lady Moletti, a Parfümtár jellemzőit veszi górcső alá.

» Pécsi honlapok: Lady Moletti webáruház

A pécsi honlapok sorozat második darabja az Átrium Üzletház földszintjének jeles üzletét, a Lady Moletti Divatáruházat, illetve annak honlapját mutatja be.
A fizikailag is létező bolt webáruháza persze bárhonnan elérhető. Molett divat – bárhol vevő akad rá. Kis tréfával duci honlapnak is mondhatnák ezt a pécsi webáruház honlapot! Sőt, mondjuk is a blogbejegyzésben :-)

» Pécsi honlapok: honlapkészítés + keresőopt

A blog bejegyzés bemutatja a pécsi honlapkészítés egyik sajátos műhelyét, a Bognár Stúdiót, amely különösen a keresőoptimalizálás (SEO) területén szerzett hírnevet magának.
Vagyis egy különös összeadás képletét kapjuk: honlapkészítés + keresőoptimalizálás = Bognár Stúdió Pécs.
Nekünk különösen azért tetszik ez a képlet, mert rólunk szól :-)
De ez a bejegyzés azt is elárulja, hogy a Blog Pécs blogon sorozat indult – melynek első darabja ez a poszt -, Pécsi honlapok címmel.

Kanapé blog

Egy olyan blog, amelynek kettős funkciója van:
– Egyfelől a kanapé, tágabb értelemben a bútorvásárlók informálása, segítésük a vásárlási szempontok kialakításában,
– másfelől pedig kisérlet annak megállapítására, hogy egy abszolút alap – népiesen szólva “háromajtós”, “fapados” – wordpress oldallal meddig lehet eljutni.
Új blog: Kanapé, kárpitozás

Online marketing mix

Ezt a blogot beintegráltuk a seo-keresőoptimalizálás blogunkba

» Autópark egy tipikus autókölcsönző cég kínálatból

Vajon milyen autóflottát állít ma föl egy tipikusnak mondható budapesti autóbérléssel, autókölcsönzéssel foglalkozó cég. Egy olyan, mondjuk, mint a Bérautó. Ezt tudhatjuk meg az online marketing mix blog friss bejegyzéséből!

» Marketing múzeum

Nem a pellengérre állítás, hanem a tapasztalatszerzés lehetősége állítja a marketing objektumokat a Marketing múzeum vitrinjeibe. Nem mellesleg a magyar vitrinfelelősök általában fényes pályát futnak be, hátha így járunk mi is :-)

» Autóbérlés új ruhában

Folyamatosan frissülnek a magyar honlapok is, folyamatosan térnek át az SSL biztonságot nyújtó formációjára. A Bérautó is ezt teszi új honlapjával, biztonságot nyújtva látogatóinak, az autóbérlést igénylő és megrendelő ügyfeleknek. Mostantól https előtaggal hívható képernyőnkre.

» A használt Volkswagen árzuhanása és az autóbérlés

A Volkswagen konszern – most már látjuk – sokkal többet veszít a dízel svindlin, mint amennyit nyert rajta. Nem csak az autó eladásai csökkennek, hanem a használt VW gépkocsik ára is esni kezdett.

» Csőtörések

A csőtörés frontján sem maradtak érintetlenül a dolgok, az eszközök, sőt a mesterek sem. A csőtörés rákfenéje annak pontos megállapítása volt és ma is az: hol van pontosan a csőtörés, hogy ne kelljen azt kutatva rombolni úttestet, járdát, szépen művelt kertet, fürdőszobai csempét. A megoldás a műszeres csőtörés elhárítás, de ez persze komoly tudást és beruházást is feltételez.

A sikert sikerre kell építeni

A Gemini Invest olvashatjuk a következőt: Legnagyobb sikereink!
És találunk is ott néhány szép, hasznos példát. Lám, így kell a sikert sikerre építeni – már ha értenek valahol a marketinghez.

» Egy autókölcsönző blogjáról

Egy autókölcsönző nyilván az autókölcsönzéssel fog foglalkozni a blogjában – ez vitathatatlan. De hogyan és miért? És azt az autóbérlés hívei számára hol helyezi el?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a megújult és az autózás, az autókölcsönzési szolgáltatás felé forduló Marketing blog.

» Autóbérlés duplán

A dupla szó itt annyit jelent, mármint az autóbérlés-autókölcsönzés témakörében, hogy a lakosság, a közületek illetve a cégek nem csak bérbe vehetnek autót, hanem a sajátjukat is bérbe adhatják egy autóbérlő cég segítségével!
Erről tudhatunk meg többet itt.

» Linképítés tippek avagy a link building

A keresőoptimalizálás két nagy összetevőre bontható. Egyfelől belső, un. on-site, ill. a linképítéssel megvalósuló külső összetevőre.
A bejegyzés a linképítés alapjait, szabályait ismerteti a gerillamarketing oldal érdeklődő olvasóival.

» Nézőpontok: satnyul a magyar

Ha egyszer rosszul leszel és felborulsz az utcán majd nagy eséllyel részegneg néznek és hajléktalannak, szóval olyasvalakinek, akinek nem kell segíteni, aki már hozzászokott, hogy itt fetrengjen a saját piszkában a kapuk mélyén – ez is a fejemben motoszkált, amikor lázasan az orvoshoz igyekeztem, erőmet beosztva. Ám a lift, az a kurva lift elakadt. Ott voltam én, aki szinte sosem használom az ördögi szerkezetet és a megmentők hada (két fő, na), akik szépeket gondoltak, amikor megtudták: ez a 190 centis, enyhén pocakos fazon az elsőn szállt be, hogy leszáguldjon a földszintig! Látszat és valóság ott szikrázik a történeteinkben. Gerillamarketinges hatások? Még az is lehet, hogy azt “vizsgáltam”?

» Munkaerő piac: mi is az az outplacement

Hát persze, hogy az Aarenson Consulting, a munkaerő közvetítés terén megkerülhetetlen cég oldja meg a feladatot, a kifejezés mögött megbúvó tartalmat, amely munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt fényes érdekében áll, méghozzá eképpen:
“Az általunk nyújtott díjmentes outplacement szolgáltatás segít abban, hogy a leépítésből származó negatív hatásokat enyhítsük, valamint az elbocsátott dolgozók könnyebben találjanak új, számukra megfelelő munkahelyet.”

» Linképítés: van egy tippünk

A linképítés, vagy másképpen szólva a link building, elengedhetetlen feltétele az eredményes, hatékony SEO-nak, keresőoptimalizálásnak. Ehhez nyújt tippeket a bejegyzés, konkrét linkgyűjteményeket felmutatva.
A blogbejegyzés arra is felhívja a figyelmet: nem elég a főoldalt linkelni, ha az aloldalak tartalmát is meg kívánjuk erősíteni. Erre való az úgynevezett mélylink.
Akár a szerző heppjének is tekinthetjük az örökös megfogalmazását: a link egyszerre út és erő!

Gerilland

» Ülőgarnitúra – a család kedvenc bútordarabjai

Ülőgarnitúra, kanapéágy, sima kanapé, U-alakú vagy L- formátumú, sarokkanapé, öblös fotel – bármelyik lehet a család kedvenc ülő- vagy fekvőalkalmatossága.

» A blogbejegyzés a hatékonyság tükrében

Mitől lesz hatékony egy blogbejegyzés? – erre a kérdésre kaphatunk választ a Gerilland blogbejegyzéséből.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .