Blogpostajánló – Archív 3.

Figyelemre méltó blogbejegyzések, blog posztok

A régebbi blogbejegyzések ajánlója:

BLOG * komplex blog

Bognár László
Én írom: Bognár László

» Olajcsere, szerviz és marketing

A szervizszolgáltatás bizalmi termék! Akárcsak a fogorvos. Hogy mi köti össze a két távol eső dolgot? Hát a Rekettye professzor marketing könyvéből megismert TELJESÍTMÉNYRÉS fogalma.
Szóval a lényeg: jómagam a Pannon Hunterhez viszem a Fordomat. Aki ennél többre is kíváncsi szervizelés, olajcsere és marketing ügyben, az ki ne hagyja ezt a bejegyzést!

» Összehozó show 4. A divat

Az összehozásban fényes tapasztalattal rendelkezem! Immár negyedszer hozom össze azt, ami összetartozik. Ezúttal a divat, a ruha az összekötő kapocs a pécsi Lady Moletti Divatáruház és a romániai Orinocco webáruházak között. Na és persze a tulajdonosok is hasonlítanak – mármint szakmai felkészültség és tenni akarás okán, hiszen mindketten kísérletező kedvűek, merészek. Hajrá divat webáruházak!

» Akkora, de akkora csillag született

A magyar televíziós tehetségkutatás jeles darabja a Csillag születik című műsor. A bejegyzés állítása szerint most két csillag is született, egy a versenyzők körében, egy pedig a zsűri soraiban! Ritka szép média pillanat Mészáros János Elek és Puzsér Róbert egymásra találása a magyar média nászágyában.

» 100% magyar baromfi

Vajon milyen értelme van az üzletekben látott nemzetieskedésnek? Milyen mozgósítóerőt jelent, ha nincs ugyan választék, de kiírják: az áru 100%-ban magyar. Másmilyen nincs is. Ez nyilvánvalóan átverés, amelynek célja a nemzeti érzésen keresztül megkedveltetni a… mit is? … az adott áruházláncot.

De miért van erre szükség? Miből ered a kényszerítő erő? Ezekre a kérdésekre keres választ a 100% magyar baromfi :-)

» Dr. Schmitt

Siratom a sportoló dicsőségét, hírnevét, amikor az elnök úr elnökségét siratom! A plágium ügy szomorú végjátéka következik. Vajon elinalhat-e Dr. Schmitt elől Pali, a sportoló? Nemzetközi szálak – magyaros történet: s mindez az elnöki palotában :-(

» Bloggerek a bíróságon 2.

Vajon letörölhető-e csak úgy, ukk-mukk-fukk egy blogger blogja a blogszolgáltató által, mindenféle figyelmeztetés nélkül? Vajon hagyják-e ezt a bloggerek szó nélkül? Akit érdekel a válasz, az olvassa el a blogbejegyzést, amely ismerteti a Fővárosi Bíróság első fokú ítéletét. Morvax vs. Nolblog.

» Kerényi új kép rendelése: A sukorói rém

Vajon hogyan zajlott Kerényi kép rendelése? Ki ajánlotta az alkotókat? Például a Lovasroham c. festményhez, amelyen az ártatlan szüzet, a tiltakozók megtestesítőjét lándzsával szúrja le a “rendőri erőszak” lovasa. Persze, hogy vita van a kép körül, hiszen mások szerint ha tankkal jönnek a békés tüntetők, miközben gyújtogatnak, azért az már valami.

De ez a blog bejegyzés nem a lovasrohamról szól, hanem A sukorói rém című festményről, amely sajnos mégsem készülhetett el. Hogy miért nem? Olvassa el a blog bejegyzést és megtudja! Vagy nem tudja meg…

» Daniel Cohn-Bendit Baráti Társaság alakult a Facebookon

Daniel Cohn-Bandit rendesen borzolja a magyar kedélyeket, amióta az Európai Parlament űlésén elmondta híres beszédét. Nem volt az olyan régen, 2011 elején, amikor még forrongott Európa a magyar média törvény hallatán. Mindenesetre Orbán Viktor szent meggyőződésévé vált, hogy azon az űlésen válaszában sallert osztogatott a zöldek Cohn-Benditjének, mivel a kis zöld ember megsértette volna Magyarországot. A blog bejegyzésből kiderül: azért olyan magyarok is vannak, akik Daniel Cohn-Benditet a magyar demokrácia védelmezőjének tekintik és ezért hozták létre a Facebookon a baráti társaságot.

» A sukorói rém

Jugoszláv búvár
Jugoszláv búvár Sukorónál :-)

Elszámoltatás – hangzik most a verdikt. Ügyészségi meghallgatásra került sor Sukoró ügyében, ahol a vádlott vádlóvá kívánt válni. A meghallgatás videófelvétele is nyilvánosságra került, amelyből kitetszik: a vádlott tényleg megvádolta egyfajta politikai rendelés teljesítésével az ügyészeket.

Gyurcsány Ferenc ügye másképpen állna, ha nem születik meg A tanú című film Bacsó celluloidjain.

De megszületett és így most magunk is egy erre hajazó képpel reagálunk.

» Pécsi idegenforgalom: a tehetségtelenségről

Szinte minden évben megismétlődik a történet: Pécs idegenforgalma lehetne jobb, állapítják meg a szakemberek, majd biztosítják is a közvéleményt arról – máris kész az új pécsi idegenforgalmi koncepció.

A következő évben pedig hajszálra ugyanez történik. Kis kudarc (a nagy eredmények mellett), új koncepció… Érv persze van, hol ez, hol az, a nemzetközi helyzet mindig fokozódik!

A blogíró – jómagam – egy ingyenes Zsolnay-mauzóleumban történt látogatáskor észreveszi, hogy a márkabolt zárva van. És ekkor eljut az általánosítható felismerésig: Pécs idegenforgalmában a tehetségtelenség erősen benne van.

» Az Invitel holtaknak is számláz, és szívesen áll rendelkezésükre

A halál és a profit témájához újabb szolgáltató csatlakozott: az Invitel. Indulásként nyolc nap számlázást ígértek a holtnak és levelükben megjegyezték: továbbra is állnak a rendelkezésére. Vannak dolgok, amelyekbe beleborzong az ember.

Egyetlen pozitívumról azért árulkodik a blogbejegyzés: az Invitel egyik munkatársa elnézést kér hozzászólásában és a gyors ügyintézésre tesz ígéretet.

» Az 581-es ügyfél

A halál nincs tekintettel az emberek érzelmeire, nem ismer irgalmat sem, vagyis ilyen értelemben a profit természetéhez hasonlatos. Ha kedves hozzátartozód elhalálozik, majd meglátod magad is, hogy a nagyhírű szolgáltatók, enyhén szólva, mennyire embertelenül rugalmatlanok. A halál fiának is szolgáltatnának, kéretlenül! Erről szól ez a blog post.

A bejegyzés írója megpróbált tárgyilagosan leírni egy valós eseménysort. Mintha nem is emberek, hanem gépek között folyna a párbeszéd: az 581-es ügyfél és a 7-es ügyfélkiszolgáló alkalmazott között.

» Röpülj pulyka és a személyi kultusz feltételei

Mintha Pécs nem tudna kikeveredni a kulturális botrányok szövevényéből. Az elmúlt évek EKF-re készülődése is tele volt mindenféle furcsasággal: meg sem válaszolt pályázatokkal, al- és főkolomposok lemondásával, leváltásokkal, éveket csúszó beruházásokkal, bírósági perekkel, miegymással. De mintha nem csendesedne a kulturbotrányok sora. Kodály Felszállott a páva darabja nem csendülhetett fel a Kodály Központ átadásakor, mert a szolgahad védeni akarta az éppen regnáló polgármester – Páva Zsolt – nevét. Mi lesz, ha a nép a páva helyett Pávának tulajdonítja a szép tollazatot? Naugye. De vajon milyen okok vezetnek idáig? Van-e mindebben felelőssége a polgármesternek?

» Megtekintési nyilatkozat

A megtekintési nyilatkozat az ingatlanközvetítők fortélyos fegyvere. Afféle stipi-stopi a jutalék funkcióval, a fizetőképes kereslet nyilvántartásának lehetőségével. Egyes ingatlanközvetítő cégek olykor hamis mosollyal íratják alá potenciális ügyfeleikkel, mondván: ez kötelező!

Kölcsönös bizalmatlanság űl az ingatlanpiacon, s ennek egyik látlelete a megtekintési nyilatkozat aláírásának megtagadása.

» Apám milliói

Apám nekem adta a régi takarékbetétkönyvét, benne egyszázharminckétmillióval. Ugye, szép pénz! Csupán az vele a baj, hogy 1946 júliusában helyezte el, adópengőben. Márpedig az adópengőből éppen 400 000 000 kellett ahhoz, hogy az embernek az új fizetőeszközből, a forintból egyet adjanak. De ezzel még nincs vége a különös adomány sorsának…

» Közmunka a forradalomban

A hírek sokkolták a közvéleményt: Debrecenben utcasepregetést végez egy pszichológus. Állástalan, s most közmunkásként keresi meg a betevőt. Tehát korántsem tréfa az, amiről a Közmunka a forradalomban című blogbejegyzés beszél: ezt ne hagyja ki!

» A bohócügyi államtitkár

Orbán Viktor miniszterelnök rendesen fölborzolta a kedélyeket, amikor a rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel történő egyeztetés során kijelentette: a parlamenten kívül tüntető rendvédelmisekhez nem megy ki, majd a bohócügyi államtitkár feladatává teszi azt!

Ebből a tényből a lebecsülésüket olvasták ki a rendvédelmisek, szakszervezeti vezetők és egyszerű rendvédelmis tüntetők és a televízió képernyője előtt szájukat tátó tévénézők egyaránt.

A blogbejegyzés visszatekint a bohócforradalom születésének pillanatától a sírva vígadunk egy év mókás pillanataira. Ilyen volt a NENYI kifüggesztése a kaszinótojás kenegetéssel, és ilyen volt a rablós jelenet is, a nyugdíjbefizetések, mondjuk így, megmentésével.

» Nyugdíj ügyek

Nincs nyugalom a nyugdíjak ügyében. Ez a blogbejegyzés váratlanul sok látogatót vonzott, mert a téma taszított, mivel a politikai ígéretek, amelyek a nők megbecsüléséről beszéltek és a Nők negyven nyugdíjlehetőségben csúcsosodtak ki – most zátonyra futnak, de legalábbis bizonytalanságba, mert meglehet, aki nem érte el a nyugdíjkorhatárt, az nem kap nyugdíjat, legfeljebb segélyt. Nincs erről szava a hatalomnak, nincs megnyugtató szó, a nők le vannak – hogyan is mondjam -, le vannak tudva!

» Való Világ

Igen, a győztes, akinek az IQ-ja sem számít, csak a győzelme, amit a villában ért el a kíváncsi kamerák kereszttűzében, mint Alakosz, akit a jelentéstartalom kibővítése végett nevezhetnénk Alendosznak is, szóval a győzelem, amelyelyet sms-özön kövezett ki, jó pénzt hozva a televízió konyhájára, a győzelem, amelynek nyomán a nők feneke szabad prédává lesz előtte a való világban is – csak nehogy politikai hatalommá legyen ez a sületlen népszerűség, ez a való világos. Világos?

» Drabáliában kiakadtak Brutálián: tér és utcanevek

Ha négyévente új és nagy elánnal nekilódul a nép, hogy az utcák és terek nevét felborogassa, az már önmagában véve is marhaság. Hát még, ha teljesen oktalanul, más országok városainak nevét viselő terekkel tesszük ugyanezt, gyanakvóvá téve a másik országot: vajon mitől romlott meg hirtelen a barátságunk. Ez pedig már egyenesen a hülyeség kategóriája!

» Az online marketing tévútján

Vajon mire való a Facebook, a közösségi háló? Arra-e, hogy hasznos célok köré gyűljenek emberek és megosszák egymással véleményüket, beleértve persze a közösséget létrehozó érdekeinek érvényesülését is – avagy csak merő brutális pénzbeszedés az egész vircsaft? Kemény és markáns vélemények.

» Bloggerszoba egy pécsi apartmanban

Bloggerszoba – ilyen még nem volt, de Pécsett lesz minden bizonnyal, hiszen azért hívtak a Hungária Apartmanba, hogy ennek kialakításához tanácsot adjak. De mi is kell egy kitűnő bloggerszobához – ez itt a kérdés… Az első könnyű válasz szerint bor, de ennél komolyabbak a bloggerrrel szemben támasztott követelmények.

» Önmagam főnöke voltam

Jason Fried TED-en elhangzott előadása jól elgondolkoztatja az embert: vajon miért nem jut senkinek semmi érdemleges az eszében egy irodában? Bárhol jöhet egy kitűnő ötlet, vonaton, tengerparton, a legkisebb helyiségben – bárhol, csak az irodában nem. A munka irodai szervezettsége, az értekezletek és más feladatok nem a kreativitást szolgálják! Irány tehát a home office?

» A Fülkék Forradalma: Köztéri Látomás

Olykor az a benyomásom támad, hogy ironikus felhangok nélkül nem is lehet beszélni erről a korról! Ez a bejegyzés is tükre a valóságnak, torz, rossz tükörben mutatva meg a korszak ábrázatát. Mert a korszak ábrázata – a közhely szerint is – szép, aranyos, símogatásra érdemes, csak a tükörrel nem stimmel valami! Tehát jöjjön akkor egy látomás a fülkeforradalom kifejezésről.

» A Való Világ és a fájdalom: Anikó szíve és Laci gerince

Nahát, a Való Világ villája, az aztán a különös világ. Immár a negyedik széria fut az RTL Klub műsorán, kiegészítve persze az esti adásokat délutániakkal, sőt a szatelit-birodalmukban is a Cool-on, Belevaló Világ címszóval.

Fájdalom? Műfájdalom az, amit látunk, Anikó és Olivér műszerelmének fájdalmai, csupán Laci gerincfájdalma igazi. Laci tökös gyerek, de könnyei csorognak minden mozdulattól: gerincsérv.

Na lássuk mindezt kissé részletesebben!

» Kelet-európai álmok

Ha létezik amerikai álom, akkor léteznie kell kelet-európai álomnak is – veti fel Bogdanovits Péter, az Aarenson Consulting ügyvezetője elgondolkoztató vendég bejegyzésében. Az amerikai álom jól ismert fogalom: a semmiből bárki akármit elérhet, a senkiből valaki lehet, milliárdos vagy akár elnök is talán. Az amerikai álomnak komoly követkézmei vannak a társadalomra nézve: a munka, a kitartás, az ügyesség, az ész mozgékonysága elismert fogalmak, s a nálunk ismert irigység a tengerentúlon ismeretlen.

A kelet-európai álom viszont nem is létezik, hacsak amerikai nagybácsi képében nem, s még a legújabb kutatások szerint is Kelet-Európában, még közelebbről Magyarországon, úgy vélik az emberek, hogy a mások által elért gazdagság, hatalom, befolyás, tisztség csakis csalárd módon juthatott az illető osztályrészéül.

» Sérvműtét után: a második és a harmadik nap

Sérvműtéten estem át. Azt egészen biztosan állíthatom, hogy nem lettem sérvműtét-függő fazon! Különös felismerésem volt a különbség érzékelése, amely a kórház felszíne és a műtőnek helyet adó alagsor között fellelhető. Fent rend, alúl bizonytalanság, a protokoll által előírtak által hozott döntések felülírása. Altatás helyett gerincbe adott injenkciót ajánlottak, amikor odatoltak a műtő elé. Emlékképeim egy részének szüleménye az önműtő doboz:

“… elképzelem az új magyar találmányt, az önműtő dobozt. Benne kis tükör, energiatakarékos zseblámpa, kétszer használatos szike (a családban még jó lehet valakinek), vatta és ragtapasz. Meg egy CD, amelyről a különböző betegségek önműtéti eljárásai hívhatók elő…”

» X faktor: Janicsák Veca vs. Király L. Norbi

Amíg Janicsák Veca igazi énektehetség, érett előadó, kristálytiszta énekhangú művész, addig Király L. Norbert az énekhang nélküli énekes megtestesítője.

Mégis Király L. Norbi ment ma este az RTL Klub tv csatorna X faktor című műsorának döntőjébe, s nem az énekesnő. A bejegyzés erről szól, vagyis a PR-arcú tehetségtelenség diadaláról a tehetség fölött. Mondhatnók is, mindennapi történet ez, mindennapi szereplőkkel, legfeljebb a közönség száma magasabb, mint a hétköznapi alkalmakkor, de még ez sem bizonyos.

» Vendégem a világhírű magyar feltaláló

Papp Laci néven két világhírű magyart is ismerhetünk. Az élő Papp László nem a balegyeneseiről, hanem világraszóló találmányáról híres: az Aktív székről.

Persze a szív, az mindkét Papp Laci bordái között hasonló módon dobog.

» Google keresési trendek a pécsi Tudásközpontban

Feltűnik Csorba Győző is, holott másfél évtizede halott. Továbbá: “A pécsi Tudásközpont friss, ropogós intézmény, az ősz szülötte. Itt tartottuk a Pécsi Internet Akadémia 7. nyilvános ülését, amelyre jómagam a Google keresési trendek eszköz bemutatásával készültem, természetesen pécsi példákon keresztül.” – olvasható a blogbejegyzésben.

» Híradó a kereskedelmi televíziókban

“Ezt a műsort nyilván falusi öregasszonyok kedvéért készítették, akik e váratlanul napsütéses novemberben kint ülnek a ház előtti padokon és kéjes gyönyörrel ecsetelnek egymásnak mindenféle rémtörténeteket, amelyekben autósok ütnek el gyalogosokat, amelyekben a reccsenő csontok zaját is megörökítik, vagy utánozzák legalább – reccs-reccs – és ömlik a sebekből a vér – blutty-blutty -, mint árván maradt gyerek szeméből a könny egy gyilkosságokkal teli délutánon.” – írom rosszkedvűen, mert mitől is lenne jó a hangulatom, ha híradó címén vicik-vacak információkkal tömik tele a lakásom…

» Marketing Klub: a pécsi 33%-os választási részvétel nyomában

Rendezett, bő anyag és elgondolkoztató kérdések jellemezték Dr. Horváth Csaba előadását a 2010. évi önkormányzati választásokról. Narancsba borult-e tényleg az ország? Miért volt Pécsett gyalázatosan alacsony, 33%-os a részvételi arány? Mi lesz Szili Katalinnal és a mozgalmával? Kik a jó kommunisták?

És a hozzászólásokban találjuk ezt a szöveget: Vagyis nincs önálló arca egyik ilyen médiumnak se, ugyanaz, ugyanúgy közzétehető, vagyis igénytelen, alacsony szinten konvergál a politika elemzés terén az internetes média.

» METRO: árszabás, átszabás, tisztességtelen reklám

Ezt a hirdetést nem átlagos képességű tanároknak találta ki a METRO, hanem ki tudja kiknek.

Ezt onnan tudom, hogy az átlagos képességű tanár a METRO pénztáránál ennyit akart volna fizetni 3 székért, feltételezve, hogy négyet kap – de ehelyett gutaütést kapott!…

» A bazi nagy magyar lakat

A görögök a bazi nagy lagzihoz meg a pécsi lakatfal felújításához értenek, a pécsi önkormányzat pedig a bazi nagy magyar lakatokhoz ért.
A híres pécsi lakatfal átadása után…

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .