Cégismertetők, céghírek – minták, mértékek, ismeretszerzés

Cégismertetők, céghírek

Válogatásunk többségében a Jóljárok Magazin hírei, céghírei és blogbejegyzéseink alapján készült.

Gyöngyszemek: SWAROVSKI kontra PRECIOSA

Vajon mi a különbség a két féle-fajta cseh gyöngy között? Erre a kérdésre világít rá és ad megoldást Schön András úr (Andevi Kft.) írása a Jóljárok Magazinban.
Mostantól más szemmel nézünk ezekre a csillogó apróságokra, amelyeket gyöngyök néven tartunk számon.

» Swarovski, Preciosa

Ha fodrász szeretnél lenni

Jé, még ilyen is van, amire nem gondoltunk: nemzetközi fodrász iskola!
Pedig van.
Igen, Budapesten működik a CLIPS Nemzetközi Fodrász Iskola. Ennek működéséről ad hírt ez a céghír.
És általános megállapításokat kapunk a fodrász tanulók életéről, amely egyelőre legalábbis nem a gazdagságról és a világhírnévről fog szólni…

» Ha fodrász szeretnél lenni

Szállás, apartman

Első kézből, az Angelica Pécs Apartmanból származó információ arról, mit érdemes figyelembe vennie az utazónak, ha szállást választ. Lehet, hogy a hotelek árai nincsenek arányban a nyújtott szolgáltatással? Lehet, hogy jóval olcsóbban megszerezhetjük a majdnem hasonló minőséget nyújtó élményt az apartmanokban?

» Így választ szállást a modern ember

Sóbarlang

A Tátra Sóbarlang Budapesten, a XIII. kerületi Tátra utcában fogadja a rissz-rossz városi levegőtől fuldokló polgárokat, akik jönnek is, de nem csak a budapestiek, hanem az ország minden részéből ide áramló emberek.
Akiknek fontos az egészségük. A levegő sóösszetétele egy az egyben megegyezik a természetes sóbarlangok levegőjével. A tudományos megfigyelések szerint a sóbarlangok levegője nem csak a tartós légúti betegségek leküzdésére, a tünetek, a mellékhatások enyhítésére, hanem az olyan időszaki bántalmakra is hatással van, mint az influenza.
Olvassa el az influenza és a sóbarlang gyógyító hatásáról szóló cikket a Jóljárok online magazin bájtjain.

» Február, a farsang és az influenza hónapja

Medence építés

Egy átfogó írás arról, hogy mit kell figyelembe vennie annak, aki medence építésre szánja el magát.
A medence típusok, formák, kiegészítők (lépcsők, gépészeti eszközök, világítás) és nem utolsó sorban az árak is szóba kerülnek.
Nagyon hasznos tanácsok a saját kertbe medencét álmodók számára.
» Medence építés előtt

Mezőgazdasági gépalkatrész

Zúg a traktor, szánt az eke… de ez itt most nem locsolóvers, hanem a mezőgazdasági gépalkatrész forgalmazó Agrix Kft.-t megismertető bejegyzés.
Hogy miért jó Önnek, ha megismeri az Agrixot, illetve az Agrix honlapját?
Az Agrix Kft. országos hírnévnek örvend a mezőgazdasági gépalkatrészek forgalmazása, után gyártatása terén. Jelmondatuk szerint “Olyan nincs, hogy nincs!”

Márpedig a késő tavaszi és nyári munkák során felmerül a gépalkatrész szükséglet. Ekkor jó lesz tudnunk, hol érhetjük el az Agrix Kft. honlapját.
Különösen akkor jön jól ez az ismeret, ha beszerezhetetlen alkatrészre lenne szükségünk. Az utángyártatás itt megszokott feladat.
Tehát érdemes megjegyezni az Agrix honlapját, amely innen elérhető:
» mezőgazdasági gépalkatrész

Lady Moletti Pécs – molett divat

– Lehet-e a molett nő szép és kívánatos? – tehetnénk fel a buta kérdést. Elég egy pillantást vetnünk elmúlt korok festményeire, hogy megbabonázva figyelhessük: koronként változik a női ideál.

Mindenesetre leszögezhetjük: Pécsett, a Átrium Üzletházban található Lady Moletti Divatáruház és a mellette működő webáruház a teltkarcsú, molett, dundinak is mondott hölgyek ruházkodásának valóságos központjává vált! Bővebben erről a céghírek között:

» Nagyméretű, divatos ruhák

» Lady Moletti Pécs – a molett divat fellegvára

Bútor outlet

Itt aztán helyet foglalhatunk, mármint az ABútor Outlet bútorüzletében Budapest belvárosában. Ugyanis számtalan ülőgarnitúra, sarokgarnitúra, kanapé és franciaágy közül válogathatunk. A felfrissült, új honlap minden kínált árucikkről mutat fényképet, azaz színes fotót. Az országba egyébként bárhová elszállítják. Mondhatnánk itt beleül a kanapéjába – otthon pedig kiszáll az outlet áron vásárolt bútorból :-)
Persze ennél kicsit komolyabb a helyzet:
» Kanapé

Kanapé kisokos

Kanapét vásárolni nem is annyira egyszerű dolog. Függ a választás a rendelkezésünkre álló anyagiaktól, a hely szűk vagy tág voltától, s korántsem utolsó sorban, hogy milyen funkció betöltését várjuk a bútorunktól.
Na, de mi is az a kanapé?
» Kanapé kisokos

Fénymánia Lámpabolt

Hétköznapi gerillamarketing? Igen, a kisvállalkozások is képesek hatékony, erős – ámde olcsó és gyors online marketing akciókra. Ilyen teszem azt a Fénymánia Lámpabolt gerillamarketing akciója is, amelyet egyetlen jól sikerült és Facebookon elhelyezett fotóval ért el. És ez a gerilla akció máris felhívta a figyelmet arra, hogy a Fénymánia új helyre költözött.
» Gerillamarketing: Fénymánia lámpabolt

Pro Natura Kert Kft., az öntözőrendszer telepítés, a kertépítés mestere

Ha aszály pusztít, mint 2012-ben, akkor csakis az öntözés mentheti meg a növényeket, a velük táplálkozó állatvilágot; az öntözőrendszer fékezheti meg az inflációt – vagyis a nyugodt életet. A Pro Natura Kert mérnökei két évtizedes szakmai múlttal, hozzáértéssel mentik a menthetőt, s óriási rutinnal képesek egy-egy öntözőrendszer hatékony és költségtakarékos telepítésére.
» Kertápolás: a gyepápolás

» Öntözni vagy nem öntözni, ez itt a kérdés

»Kertek, házak, passzívházak avagy csodaszép online magazinok

Pécsi Ablak

A nyár olykor nagy hőséget ereszt Magyarország falvaira és városaira, és szinte a teljes lakosság szenved a nagy melegben.
Megoldásként sokan csakis a klímára gondolnak ilyenkor (most a tengerparti vagy balatoni nyaralást ne számítsuk ide), holott a jól megválasztott és jól beépített ajtók, ablakok, redőnyök, zsaluziák is kitűnően megfoghatnák és távol tarthatnák a nap melegét
a lakásunktól, az irodáktól, a rendelőktől.

» Forróságban is hűvös szobák

Csőtörés műszeres bemérés

Árvíz vagy földrengés után rendszerint megérkeznek a csőtörések is. Hiszen a felázott, itt-ott süllyedő talaj, ill. a rengés által elmozdított csövek könnyen törnek, repednek. Különösen az öregebb darabok adják meg magukat hamar.
De az korántsem mindig nyilvánvaló, hogy hol is találjuk a csőtörés helyét – és ekkor elkezdődik a beton feltörése, kert, út, járda nem marad épen a vidéken.

Persze ma már a műszeres csőtörés vizsgálatnak volna helye. A céghír erről szól:

» Jönnek a csőtörések

Téli eszközök a Seres Kft-től

Hóeke | hír a Seres Kft. téli akciójáról a Jóljárok.hu Magazin Hírek rovatában
Ritka dolog, ha főidényben juthatnak cégek, intézmények, vállalatok kedvezményesen kurrens árucikkhez. Márpedig most, a 2011/2012-es tél kellős közepén a sószórók és hóekék Mecsek típusú, korszerű változatait hat havi részletre azonnal vihetik a megrendelők.
» Télen hóekézhet, nyáron fizethet
Korábban: » Hóeke, hókotró, sószóró van

Épületek energetikai tanúsítványa

Gemini Invest - energetikai tanúsítvány megrendelése
Beszélgetés Józsa Péterrel, aki a Gemini Investet képviseli, az épületek energetikai tanúsítványáról. Kell? Nem kell? Büntetnek, ha nincs energetikai tanúsítványa a lakásunknak? Hogyan készül, mennyi idő alatt és mennyiért az energetikai “zöld kártya”, az energia tanúsítvány? Olvassa el a beszélgetést, hiszen 2012 januártól mindannyiunkra vonatkozó szabályokról van szó!
»Energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány
» Energetikai tanúsítvány – mire figyeljek

Kötelező kamarai regisztráció

Vajon a kamarai tagság vagy a kamarai regisztráció kötelező? A kérdésre Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára ad feleletet – és kifejezetten érdekes, izgalmas hátteret is nyújt hozzá.
Vajon újabb fölösleges adminisztráció vagy tényleges áttörés az egyablakos, hatékony ügymenet érdekében a kötelező kamarai regisztráció?
» Kötelező kamarai regisztráció

Munkavédelem: bírságot vagy nyugalmat – Anbo Italy Kft.

Érdekes interjú az Anbo Italy Kft. ügyvezetőjével. Hogyan lesz valaki a munkavédelem, a tűzvédelem szakértője? Mi a valódi értelme a munkavédelmi, tűzvédelmi oktatásnak? Mikor alszik nyugodtan egy cégvezető? Hogyan kerülhetők el a munkavédelmi, tűzvédelmi balesetek? – ilyen kérdések kerülnek szóba az interjú során.
» Munkavédelem, tűzvédelem

E-számla

Igazán korszerű és takarékos megoldás: az elektronikus számla, rövidebb, népszerűbb nevén az e-számla. Ez az interjú mindent megmagyaráz.
Még az olyan “járulékos” haszonra is fény derül, mint a környezetvédelemben elfoglalt helye: fölöslegesen nem vágnak ki papíralapanyagnak fákat, mivel fölöslegesen nem nyomtatunk. Mármint számlát. Nem kell számlatömb. Nem kell irattár…
Ne hagyja ki, robogjon ide: e-számla nagyító alatt.
» E-számla nagyító alatt

Duguláselhárítás

Ha valami igazán fel tudja borzolni a kedélyeket, az a dugulás.
Láttunk már ilyent mindannyian – a lakók szaladnak ide-oda, a szennyvíz meg hömpölyög utánuk. Van merítés, rohanás, káromkodás, házmester és anyós szidalmazása meg minden.
Persze vannak, akik másképpen viselkednek: előveszik a duguláselhárítás csodafegyverét, a pumpát, vagy vegyszert húznak elő valamelyik fiókból és azzal odadurrantanak egyet. Vagy kettőt. De a kettőből már baj lehet.
Megint mások a duguláselhárítás mestereit hívják, pl. Budapesten vagy Pest megyében Világi mestert:

» Vegyszer vagy szakember? Ön miként oldja meg a duguláselhárítást?

Aarenson

Kik és miért nézegetnek álláshirdetést? Egészséges-e a magyar álláspiac? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Karrier: álláshirdetésben nagyon erős az Aarenson c interjúban a Jóljárok.hu Magazin online felületén.
» Karrier: álláshirdetésben nagyon erős az Aarenson

Menhely Alapítvány, Budapest

A társadalom érettségét a mi sem tükrözi jobban, mint a hátrányos helyzetű polgárokkal való törődés. A hajléktalanokért igen sokat tesz a Menhely Alapítvány. Vajon miben segíthetünk?
(Engem mélyen elgondolkoztat a tény: sokak szemében elfogadhatatlanok a hajléktalanok. Szerintem pedig a hajléktalanság az elfogadhatatlan, s nem a hajléktalan ember.)
» Menhely alapítvány – Budapest. Hajléktalanok

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .