A gerillamarketing fajtái

Gerilla virággal

Ha nem lep meg, az nem gerillamarketing

A gerillamarketing a kreatív, nem hagyományos marketingstratégiák gyűjtőneve, amelyek célja a márka ismertségének növelése, a fogyasztókkal való interakció ösztönzése és a termék- vagy szolgáltatásvásárlás ösztönzése – mindezt alacsony költségvetéssel. A gerillamarketing gyakran váratlan, humoros, sőt provokatív is lehet, és a célja, hogy megmaradjon az emberek emlékezetében.

A gerillamarketingnek számos fajtája létezik, de a leggyakoribbak közé tartoznak a következők:

Buzz marketing (vírusmarketing): Ennek a típusnak a célja, hogy egyedi és megosztásra ösztönző tartalmat hozzon létre, amely gyorsan és széles körben terjed az interneten, mint a vírus. Ez videók, mémek, infografikák vagy bármi más lehet, ami kreatív és figyelemfelkeltő.
Részletesebben: A gerillamarketingben mi a buzz marketing

Ambient marketing (környezeti): Ez a fajta marketing a mindennapi környezetünket használja fel reklámfelületek gyanánt. Ez lehet egy padra festett logó, egy utcai szobor, amire a cég neve van írva, vagy akár egy kreatív módon átalakított közlekedési eszköz.

Ambush marketing (álcázott vagy csapda): Ez a fajta marketing egy létező eseményt vagy rendezvényt használ ki a cég reklámozására. Ez lehet egy szponzoráció, egy termék elhelyezése a helyszínen, vagy akár egy gerilla-akció, ami felkelti a média figyelmét.

Street marketing (utcai marketing): Ez a fajta marketing az utcán közvetlenül a fogyasztókkal lép kapcsolatba. Ez lehet flyerek terjesztése, flashmobok szervezése, vagy akár utcai előadások tartása.

Experiential marketing (élménymarketing): Ennek a típusnak a célja, hogy egyedi és emlékezetes élményt nyújtson a fogyasztóknak a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. Ez lehet egy interaktív pop-up üzlet, egy termékbemutató, vagy akár egy játékos kihívás.

Online gerillamarketing: Ez a fajta marketing az internetet használja a márka ismertségének növelésére és a fogyasztókkal való interakcióra. Ez lehet blogolás, social media marketing, vagy akár online játékok és versenyek szervezése.
Példa blog: Gerilla

Tipikusan KKV műfaj – de lopják a nagyok

A gerillamarketing hatékony eszköz lehet a kisvállalkozások számára, hogy felhívják magukra a figyelmet és növeljék az eladást. Fontos azonban, hogy a kampányt gondosan megtervezzék és kivitelezzék, hogy elkerüljék a negatív visszhangot.

A gerillamarketing mellett számos más marketingstratégia is létezik, amelyeket a vállalkozások alkalmazhatnak. A legmegfelelőbb stratégia a vállalkozás egyedi céljaitól és költségvetésétől függ.

Ajánlom a témához:

Megosztás a közösségi médiában.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .