Párthonlapok elemzése 2. rész

KUTATÁS, VITA, ESSZÉ, TANULMÁNY …

Párthonlapok elemzése, 2. rész

<<< 1.rész I >>> Párthonlapok elemzése 3. rész I >>> 4.rész

Fejcserés támadás a FIDESZ-nél?

Párthonlapok – szíves látás

2. rész

Tanulmányunk 2006. február 19-én, az Interneten (a T-Online ADSL hálózatából) nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával készült.

Vizsgálódásunkba annak a négy pártnak a honlapját vontuk be, amelynek esélye lehet a parlamentbe jutásra:

Magyar Szocialista Párt (MSZP) – http://www.mszp.hu

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (FIDESZ) – http://www.fidesz.hu

Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) –

Magyar Demokrata Fórum (MDF) –

 

Ahol szívesen látnak minket – nyitottság, barátságosság, név szerinti felelős

Most érdemes az MDF portáljával kezdenünk! Itt nincsenek tiltó rendelkezések a honlapon közzétett anyagok, képek felhasználását illetően, ám ami még ennél is több: az impresszumban megmutatják, ki, miért felelős! Így tudjuk meg, hogy a honlap kiadója Dávid Ibolya. Szerkesztőbizottság, munkatársak – mind név szerint sorolva fel!

Egy olyan országban, ahol a cégek számára törvényben írják elő, hogy a honlapjukon még a bejegyző cégbíróság nevét is meg kell adniuk, elvárásunk lehet egy ilyen törvény megalkotásában résztvevő párttól, hogy maga se titkolóddzék!

(1997. évi CXLV. törvény a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról…)

A FIDESZ portálja szintén nem tartalmaz semmiféle tiltást, ám impresszumot sem találunk, így fogalmunk sincs a kiadvány felelőséről, szerkesztőiről.

Az SZDSZ (amely az egy héttel ezelőtti kezdőlapját professzionálisan megalkotott oldalra cserélte!) impresszumában korrekt tájékoztatást ad a honlap felelős személyeiről. A honlap tartalmának felhasználást a Jogi feltételek menüpontban feltételekhez kötik.

Az MSZP oldalán található impresszum nem ismertet meg minket a honlap felelős személyeivel, és itt találjuk a legszigorúbb felhasználási feltételeket. Minden közlés előtt a névtelenül említett informatikai igazgató előzetes engedélyét kell beszereznünk.

Hogy a szigorúság valójában milyen mértékű, az hamarosan kiderülhet, mert e-mailben kértünk engedélyt a honlap, tetszőleges időpontban, Print Screen eljárással történő lemásolásához és közzétételéhez portálunkon, a párthonlapok elemzése témakörében.

Ezen oldal írója önkritikát gyakorol!

Ha a barátságosságot, a nyitottságot “kérjük számon” másokon, akkor érdemes elgondolkodnunk a magunk ügyein is! Az első részt így fejezte be ezen sorok írója:

Az itt közölt tanulmány a forrás feltüntetése mellett idézhető és közölhető, a felhasználási helyről történt egyidejű értesítés mellett!

Helytelen! Ennél barátságosabban is lehet fogadni a látogatót, s módosítunk is menten:

Tisztelt Látogató!
Megtiszteltetésnek tekintenénk, ha írásunkat idézné, vagy akár teljes terjedelmében közölné. Ezt Ön szabadon megteheti! Kérjük, a net íratlan szabályai szerint a forrást ez esetben tüntesse fel, s kérjük, a közzététel helyéről e-mailben szíveskedjen minket értesíteni! Köszönjük!

Heti honlappillantás: Orbán Viktor és a súrolófény

A FIDESZ honlapja ma egy új Orbán Viktorral ismertet meg minket. Fekete, komor háttér, súrolófény az arcon, amely a gondolkodó homlokon a komoly férfiú mély barázdáit kiemeli. Ám a súrolófény keltette baljós árnyék, a gallér körül, a nyakán, csúnya, vágott sebet ejt. A fürkésző szem már-már arra gyanakszik — némi számítástechnikai trükkel — idegen törzsre került itt a jól ismert fej! Egy ilyen fotó közzétételéért fekete pont jár!

Monitorkép a honlapról>>

Változás 2006 - FIDESZ honlap

Monitorkép a nyakról, közelebbről >>

Orbán Viktor - nyakon vágták?


A folytatásban Ön mely témára volna a leginkább kíváncsi az alábbiak közül? Kérjük, egyet válasszon.

A szimbólumok erejével — cumi a lobogó harci zászlón?

Fika grafika — döntött betűk a menüsoron.

Interakció — bloggershow.

A válasz elküldésével az Ön e-mailcíme ismertté lesz előttünk!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .